Jadłospis
Poniedziałek 01.12.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb graham, masło, pasta z serka śmietankowego i rzodkiewki, szynka juranda, pomidor, ogórek, roszponka. Kakao, mleko 2%, herbata wiśniowa.
ŚNIADANIE II: Grapefruit.
OBIAD: Zupa jarzynowa (seler) z jarzyną, kaszą manną, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, udziec z kurczaka w sosie własnym, mizeria z ogórka zielonego i jogurtu naturalnego. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Kisiel truskawkowy (mąka ziemniaczana) z jabłkiem i serkiem homogenizowanym. Biszkopty.
Wtorek 02.12.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem, masło, ser żółty, szynka tradycyjna, papryka czerwona i żółta, kiełki słonecznika. Kawa zbożowa, mleko 2%, herbata malinowa. ŚNIADANIE II: Mandarynki.
OBIAD: Zupa z groszku zielonego (seler) z jarzyną, zacierką, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ryż, polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym, surówka z marchewki i jabłka. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, kabanos drobiowy. Mix sałat z serem feta, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek. Herbata malinowa z żurawiną.
Środa 03.12.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb włoski, masło, ser biały, konfitura truskawkowa, szynka kniazia, pomidor malinowy, zielona cebulka. Kakao, mleko 2%, herbata pomarańczowa.
ŚNIADANIE II: Borówki.
OBIAD: Zupa kalafiorowa (seler) z jarzyną, ryżem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, eskalopki cielęce (mąka pszenna, jajka), surówka z buraków, jabłka i cebuli. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Parówki zapiekane w cieście francuskim z ketchupem, ogórek zielony. Herbata cytrynowa z miodem.
Czwartek 04.12.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb wiejski, masło, kiełbasa żywiecka podsuszana, sałata masłowa, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek. Płatki owsiane, mleko 2%. Herbata z owoców leśnych. Orzechy nerkowca.
ŚNIADANIE II: Suszone jabłka sokiem z mango.
OBIAD: Zupa koperkowa (seler) z jarzyną, makaronem gwiazdki, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Kasza jęczmienna, schab w sosie z suszonych śliwek i żurawiny, surówka z selera. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, szynka z bobrownik, pomidor, szczypiorek. Herbata cytrynowa z miodem.
Piątek 05.12.2025r.
ŚNIADANIE: Bułka kajzerka, masło, pasta z serka śmietankowego i tuńczyka, kiełbasa żywiecka, papryka czerwona i żółta, kiełki słonecznika. Kakao, mleko 2%, herbata brzoskwiniowa.
ŚNIADANIE II: Talerz owoców: Banan, ananas, jabłko.
OBIAD: Zupa ziemniaczana (seler) z jarzyną, ziemniakami, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Kluski leniwe (ser biały, mąka pszenna, jajka). Kalarepa do chrupania. Sok pomarańczowy.
PODWIECZOREK: Serek homogenizowany, podpłomyk. Gruszka.