Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 18.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb włoski, masło, konfitura truskawkowa, orzechy włoskie. Płatki jaglane, mleko 2%. Herbata cytrynowa.
ŚNIADANIE II: Pomarańcze.
OBIAD: Zupa z groszku zielonego (seler) z jarzyną, zacierką, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ryż, filet z indyka w sosie słodko- kwaśnym, surówka z selera. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Tosty pszenne z serem żółtym i szynką konserwową, ogórek zielony. Herbata cytrynowa.
WTOREK 19.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb rustykalny na maślance, masło, ser mozzarella, kiełbasa żywiecka, pomidor malinowy, roszponka. Kakao, mleko 2%. Herbata wiśniowa.
ŚNIADANIE II: Gruszki.
OBIAD: Zupa pomidorowa (seler) z jarzyną, ryżem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Makaron świderki z mięsem i białą kapustą. Sok pomarańczowy.
PODWIECZOREK: Bułka kajzerka, masło, serek śmietankowy z miodem. Herbata z czarnej porzeczki.
ŚRODA 20.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb domowy, masło, pasta twarogowa z rzodkiewką, szynka kniazia, papryka czerwona i żółta, szczypiorek. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata malinowa.
ŚNIADANIE II: Banany.
OBIAD: Zupa kalafiorowa (seler) z jarzyną, zacierką, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, zrazy wieprzowe w sosie pomidorowym, surówka z buraków. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Budyń waniliowy- wyrób własny, ciastko owsiane z żurawiną.
CZWARTEK 21.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb tygrysi, masło, szynka bracka, serek ziarnisty ze szczypiorkiem, rzodkiewka. Kakao, mleko 2%. Herbata wiśniowa.
ŚNIADANIE II: Mandarynki.
OBIAD: Zupa ogórkowa (seler) z jarzyną, ryżem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Kluski śląskie (mąka, jaja), gulasz wołowy, surówka z kapusty czerwonej, jabłka i cebuli. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, kabanos wieprzowy. Mix sałat z serem feta, pomidorkami koktajlowymi, rzodkiewką, ogórkiem i oliwą z oliwek. Herbata cytrynowa z miętą.
PIĄTEK 22.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb graham, masło, pasta z serka śmietankowego i makreli, ser żółty, pomidor, ogórek, zielona cebulka. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata brzoskwiniowa z miodem.
ŚNIADANIE II: Kiwi.
OBIAD: Krem z dyni (seler) z jarzyną, grzankami, śmietaną 30% i zieloną pietruszką. Racuchy (mąka pszenna, jajka, mleko 2%) z jabłkami. Mus warzywny. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Koktajl truskawkowy (kefir), chrupki kukurydziane.