Jadłospis

Poniedziałek 01.12.2025r.

ŚNIADANIE: Chleb graham, masło, pasta z serka śmietankowego i rzodkiewki, szynka juranda, pomidor, ogórek, roszponka. Kakao, mleko 2%, herbata wiśniowa.

ŚNIADANIE II: Grapefruit.

OBIAD: Zupa jarzynowa (seler) z jarzyną, kaszą manną, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, udziec z kurczaka w sosie własnym, mizeria z ogórka zielonego i jogurtu naturalnego. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Kisiel truskawkowy (mąka ziemniaczana) z jabłkiem i serkiem homogenizowanym. Biszkopty.

 

Wtorek 02.12.2025r.

ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem, masło, ser żółty, szynka tradycyjna, papryka czerwona i żółta, kiełki słonecznika. Kawa zbożowa, mleko 2%, herbata malinowa.  ŚNIADANIE II: Mandarynki.

OBIAD: Zupa z groszku zielonego (seler) z jarzyną, zacierką, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ryż, polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym, surówka z marchewki i jabłka. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, kabanos drobiowy. Mix sałat z serem feta, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi i oliwą z oliwek. Herbata malinowa z żurawiną.

 

Środa 03.12.2025r.

ŚNIADANIE: Chleb włoski, masło, ser biały, konfitura truskawkowa, szynka kniazia,  pomidor malinowy, zielona cebulka. Kakao, mleko 2%, herbata pomarańczowa.

ŚNIADANIE II: Borówki.

OBIAD: Zupa kalafiorowa (seler) z jarzyną, ryżem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, eskalopki cielęce (mąka pszenna, jajka), surówka z buraków, jabłka i cebuli. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Parówki zapiekane w cieście francuskim z ketchupem, ogórek zielony. Herbata cytrynowa z miodem.

 

Czwartek 04.12.2025r.

ŚNIADANIE: Chleb wiejski, masło, kiełbasa żywiecka podsuszana, sałata masłowa, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek. Płatki owsiane, mleko 2%. Herbata z owoców leśnych. Orzechy nerkowca.

ŚNIADANIE II: Suszone jabłka sokiem z mango.

OBIAD: Zupa koperkowa (seler) z jarzyną, makaronem gwiazdki, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Kasza jęczmienna, schab w sosie z suszonych śliwek i żurawiny, surówka z selera. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, szynka z bobrownik, pomidor, szczypiorek. Herbata cytrynowa z miodem.

 

Piątek 05.12.2025r.

ŚNIADANIE: Bułka kajzerka, masło, pasta z serka śmietankowego i tuńczyka, kiełbasa żywiecka, papryka czerwona i żółta, kiełki słonecznika. Kakao, mleko 2%, herbata brzoskwiniowa.

ŚNIADANIE II: Talerz owoców: Banan, ananas, jabłko.

OBIAD: Zupa ziemniaczana (seler) z jarzyną, ziemniakami, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Kluski leniwe (ser biały, mąka pszenna, jajka). Kalarepa do chrupania. Sok pomarańczowy.

PODWIECZOREK: Serek homogenizowany, podpłomyk. Gruszka.