Jadłospis
Poniedziałek 13.10.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb wiejski, masło, pasta twarożkowa z ziołami, filet z bobrownik, ogórek, pomidor malinowy, zielona cebulka. Kakao, mleko 2%, herbata pomarańczowa z miodem.
ŚNIADANIE II: Melon.
OBIAD: Zupa koperkowa (seler) z jarzyną, lanym ciastem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, udziec z kurczaka w sosie własnym, mizeria z ogórka zielonego i jogurtu naturalnego. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Kisiel truskawkowy (mąka ziemniaczana) z jabłkiem i serkiem homogenizowanym. Chrupki kukurydziane.
Wtorek 14.10.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb włoski, masło, rolada ustrzycka, pasztet z królika, papryka żółta i czerwona, zielona cebulka. Kawa zbożowa, mleko 2%, herbata cytrynowa z miodem.
ŚNIADANIE II: Maliny.
OBIAD: Krem z kalafiora (seler) z jarzyną, grzankami, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Makaron spaghetti z sosem bolońskim, oregano, bazylią, mięsem mielonym i serem żółtym. Marchewka do chrupania. Sok wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, szynka Juranda, ogórek. Herbata malinowa.
Środa 15.10.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb graham, masło, pasta jajeczna, szynka bracka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek. Kakao, mleko 2%, herbata pomarańczowa.
ŚNIADANIE II: Brzoskwinie.
OBIAD: Rosół drobiowo- wołowy (seler) z jarzyną, makaronem nitki i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, mięso rosołowe mielone z warzywami, marchew z groszkiem. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Koktajl truskawkowy (kefir), ciasteczka zbożowe.
Czwartek 16.10.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb ze słonecznikiem, masło, kiełbasa krakowska, pomidor malinowy, szczypiorek. Granola truskawkowa, mleko 2%, mieszanka bakaliowa.
ŚNIADANIE II: Jabłka.
OBIAD: Zupa kaszubska (seler) z jarzyną, ziemniakami, białą kapustą, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ryż, filet z indyka w sosie słodko- kwaśnym, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, jabłka, pora, cebuli z domieszką majonezu i jogurtu naturalnego. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, ser żółty, rzodkiewka. Herbata cytrynowa.
Piątek 17.10.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb łuczanowicki, masło, pasta z serka śmietankowego i tuńczyka, szynka z czarnuszką, papryka czerwona, szczypiorek. Kawa zbożowa, mleko 2%, herbata malinowa.
ŚNIADANIE II: Gruszki.
OBIAD: Zupa pieczarkowa (seler) z jarzyną, kaszą jaglaną, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Racuchy (mąka pszenna, jajka, mleko 2%) z jabłkami. Mus warzywny. Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Bułka kajzerka, masło, szynka tradycyjna, ogórek zielony. Herbata truskawkowa.