Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 23.06.2025

ŚNIADANIE: Chleb domowy, masło,  pasta twarożkowa z rzodkiewką, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, papryka czerwona, zielona cebulka. Kakao, mleko 2%. Herbata cytrynowa.

ŚNIADANIE II: Arbuz.

OBIAD: Rosół drobiowo- wołowy (seler) z jarzyną, makaronem nitki i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, mięso wołowo- drobiowe z warzywami, surówka z buraków. Kompot wieloowocowy.                                                                

PODWIECZOREK: Kasza manna (mleko 2%) z sokiem malinowym. Banan

 

WTOREK 24.06.2025

ŚNIADANIE: Chleb włoski, masło, polędwica sopocka, ser biały, konfitura truskawkowa, papryka żółta. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata cytrynowa.

ŚNIADANIE II: Brzoskwinie.

OBIAD: Barszcz biały (seler) z jarzyną, jajkiem, białą kiełbasą, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Kasza jęczmienna, bitki wołowe, fasolka szparagowa. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Parówki z szynki zapiekane w cieście francuskim, ketchup. Herbata wiśniowa.   

                                                            

ŚRODA 25.06.2025

ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy, masło, szynka bracka, rzodkiewka, roszponka. Płatki kukurydziane, mleko 2%. Herbata pomarańczowa.

ŚNIADANIE II: Gruszki.

OBIAD: Zupa pieczarkowa (seler) z jarzyną, lanym ciastem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką.  Ryż, filet z indyka w sosie słodko-kwaśnym, surówka z kapusty pekińskiej. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Babka piaskowa, smoothie.

 

CZWARTEK 26.06.2025

ŚNIADANIE: Chleb łuczanowicki, masło, serek granulowany ze szczypiorkiem, filet z bobrownik,  papryka zielona, pomidor, szczypiorek. Kakao, mleko 2%. Herbata wiśniowa.                  

ŚNIADANIE II: Truskawki.

OBIAD: Zupa krupnik ( seler) z jarzyną, kaszą jęczmienną, śmietaną 12%  i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, udziec z kurczaka pieczony w sosie własnym, mizeria z ogórka zielonego i jogurtu naturalnego. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Wafle kukurydziane z kremem czekoladowym. Herbata cytrynowa.

 

PIĄTEK 27.06.2025

ŚNIADANIE: Chleb wiejski, masło, pasta z twarożkowa z tuńczykiem, szynka Juranda, sałata masłowa, rzodkiewka, papryka żółta. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata wiśniowa.

ŚNIADANIE II: Morele.

OBIAD: Zupa jarzynowa (seler) z kaszą manną, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Pierogi (mąka pszenna, jajka) z jagodami. Mus warzywny. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane.