Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 25.11.2024

ŚNIADANIE: Chleb tygrysi, masło, pasta twarożkowa z ziołami, szynka tradycyjna, papryka czerwona i żółta, zielona cebulka. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata malinowa.

ŚNIADANIE II: Suszone jabłka.

OBIAD: Zupa brokułowa (seler) z jarzyną, ryżem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Makaron spaghetti z sosem bolońskim, oregano, bazylią, mięsem mielonym i serem żółtym. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Bułka kajzerka, masło, szynka z bobrownik, ogórek zielony. Herbata cytrynowa.

 

WTOREK 26.11.2024

ŚNIADANIE: Chleb graham, masło, szynka juranda, pomidor. Granola czekoladowa, mleko 2%. Herbata brzoskwiniowa.

ŚNIADANIE II: Melon.

OBIAD: Barszcz czerwony (seler) z jarzyną, ziemniakami, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Kasza jęczmienna, schab w sosie własnym, surówka z kapusty czerwonej, jabłka i cebuli. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Gofry (mąka pszenna, jajka, mleko 2%) z bitą śmietaną (śmietana 30%) i owocami. Herbata z owoców leśnych.

 

ŚRODA 27.11.2024

ŚNIADANIE: Chleb włoski, masło, pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, szynka kniazia, rzodkiewka, ogórek zielony, szczypiorek. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata malinowa.

ŚNIADANIE II: Kiwi.

OBIAD: Zupa skandynawska (seler) z jarzyną, ryżem, groszkiem, fasolą białą i czerwoną, zieloną pietruszką. Kluski leniwe (mąka pszenna, jajka, ser biały). Kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, kiełbasa żywiecka, pomidor malinowy. Herbata cytrynowa z miętą.

 

CZWARTEK 28.11.2024

ŚNIADANIE: Chleb rustykalny na maślance, masło, rolada ustrzycka, filet z bobrownik, papryka czerwona i żółta, roszponka. Kakao, mleko 2%. Herbata cytrynowa.

ŚNIADANIE II: Mandarynka.

OBIAD: Krem z cukinii (seler) z jarzyną, grzankami, śmietaną 30% i zieloną pietruszką. Ryż, paprykarz z indyka, surówka z pora, marchewki, jabłka z domieszką jogurtu naturalnego. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Skyr naturalny, podpłomyk bez cukru.

 

PIĄTEK 29.11.2024

ŚNIADANIE: Chleb domowy, masło, jajko gotowane, pasztet z królika, pomidor, roszponka. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata brzoskwiniowa z miodem. 

ŚNIADANIE II: Gruszka.

OBIAD: Zupa kminkowa (seler) z jarzyną, zacierką, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, filet z miruny panierowany w bułce tartej, surówka z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli. Kompot wieloowocowy.   

PODWIECZOREK: Kasza manna (mleko 2%) z sokiem malinowym, banan.