Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 25.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb tygrysi, masło, pasta twarożkowa z ziołami, szynka tradycyjna, papryka czerwona i żółta, zielona cebulka. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata malinowa.
ŚNIADANIE II: Suszone jabłka.
OBIAD: Zupa brokułowa (seler) z jarzyną, ryżem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Makaron spaghetti z sosem bolońskim, oregano, bazylią, mięsem mielonym i serem żółtym. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Bułka kajzerka, masło, szynka z bobrownik, ogórek zielony. Herbata cytrynowa.
WTOREK 26.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb graham, masło, szynka juranda, pomidor. Granola czekoladowa, mleko 2%. Herbata brzoskwiniowa.
ŚNIADANIE II: Melon.
OBIAD: Barszcz czerwony (seler) z jarzyną, ziemniakami, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Kasza jęczmienna, schab w sosie własnym, surówka z kapusty czerwonej, jabłka i cebuli. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Gofry (mąka pszenna, jajka, mleko 2%) z bitą śmietaną (śmietana 30%) i owocami. Herbata z owoców leśnych.
ŚRODA 27.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb włoski, masło, pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, szynka kniazia, rzodkiewka, ogórek zielony, szczypiorek. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata malinowa.
ŚNIADANIE II: Kiwi.
OBIAD: Zupa skandynawska (seler) z jarzyną, ryżem, groszkiem, fasolą białą i czerwoną, zieloną pietruszką. Kluski leniwe (mąka pszenna, jajka, ser biały). Kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, kiełbasa żywiecka, pomidor malinowy. Herbata cytrynowa z miętą.
CZWARTEK 28.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb rustykalny na maślance, masło, rolada ustrzycka, filet z bobrownik, papryka czerwona i żółta, roszponka. Kakao, mleko 2%. Herbata cytrynowa.
ŚNIADANIE II: Mandarynka.
OBIAD: Krem z cukinii (seler) z jarzyną, grzankami, śmietaną 30% i zieloną pietruszką. Ryż, paprykarz z indyka, surówka z pora, marchewki, jabłka z domieszką jogurtu naturalnego. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Skyr naturalny, podpłomyk bez cukru.
PIĄTEK 29.11.2024
ŚNIADANIE: Chleb domowy, masło, jajko gotowane, pasztet z królika, pomidor, roszponka. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata brzoskwiniowa z miodem.
ŚNIADANIE II: Gruszka.
OBIAD: Zupa kminkowa (seler) z jarzyną, zacierką, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, filet z miruny panierowany w bułce tartej, surówka z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Kasza manna (mleko 2%) z sokiem malinowym, banan.