Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 09.12.2024

ŚNIADANIE: Chleb domowy, masło, pasta z serka śmietankowego i rzodkiewki, szynka juranda, ogórek, papryka czerwona, zielona cebulka. Kakao, mleko 2%. Herbata cytrynowa.

ŚNIADANIE II: Smoothie.

OBIAD: Zupa ogórkowa (seler) z jarzyną, ziemniakami, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Kasza jęczmienna, kociołek mięsno- warzywny, surówka z selera. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Tosty pszenne z serem żółtym, szynką konserwową i ketchupem. Herbata malinowa.

 

WTOREK 10.12.2024

ŚNIADANIE: Chleb rustykalny na maślance, masło, ser mozzarella, szynka kniazia, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata brzoskwiniowa.

ŚNIADANIE II: Mandarynki.

OBIAD: Zupa kalafiorowa (seler) z jarzyną, ryżem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, nugetsy z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych (mąka pszenna, jajka), mizeria z ogórka zielonego i jogurtu naturalnego. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Budyń waniliowy (mleko 2%, mąka ziemniaczana). Banan.

 

ŚRODA 11.12.2024

ŚNIADANIE: Chleb domowy, masło, pasztet z królika, rolada giżycka, rzodkiewka, zielona cebulka. Kakao, mleko 2%. Herbata malinowa.

ŚNIADANIE II: Mus warzywny.

OBIAD: Zupa pomidorowa (seler) z jarzyną, zacierką, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ryż, polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym (śmietana 12%), surówka z czerwonej kapusty, jabłka i cebuli. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, kabanos drobiowy, ogórek zielony. Herbata cytrynowa.

 

CZWARTEK 12.12.2024

ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy, masło, szynka kniazia, papryka żółta. Płatki jaglane, mleko 2%, mieszanka bakaliowa. Herbata wiśniowa.

ŚNIADANIE II: Mango.

OBIAD: Barszcz biały (seler) z jarzyną, jajkiem i białą kiełbasą, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, pieczeń rzymska, buraczki zasmażane. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Galaretka z owocami i bitą śmietaną (śmietana 30%).

 

PIĄTEK 13.12.2024

ŚNIADANIE: Chleb graham, masło, pasta z serka śmietankowego i tuńczyka, szynka Juranda, papryka czerwona i żółta, szczypiorek. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata brzoskwiniowa z miodem.                    

 ŚNIADANIE II: Pomarańcze.

OBIAD: Krem z dyni(seler) z jarzyną, grzankami, śmietaną 30% i zieloną pietruszką. Makaron penne z białym serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, ser żółty, pomidor. Herbata malinowa.