Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 29.04.2024

ŚNIADANIE: Chleb krakowski, masło, szynka tradycyjna, pasta z serka śmietankowego i tuńczyka, ogórek zielony, pomidor malinowy, szczypiorek. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata wiśniowa z miodem i imbirem.

ŚNIADANIE II: Jabłka.

OBIAD: Zupa koperkowa (seler) z jarzyną, zacierką, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, pieczeń rzymska, surówka z buraków, jabłka i cebuli. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Paluch serowy, jogurt pitny.

 

WTOREK 30.04.2024

ŚNIADANIE: Chleb wielozbożowy ze słonecznikiem, masło, szynka kniazia, rzodkiewka. Płatki owsiane, mleko 2%, suszone morele. Herbata malinowa z cytryną.  

ŚNIADANIE II: Kalarepa.

OBIAD: Zupa pomidorowa (seler) z jarzyną, ryżem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Łazanki z mięsem i białą kapustą. Sok owocowy.

PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, kiełbasa krakowska, papryka czerwona i żółta. Herbata wiśniowa.

 

ŚRODA 01.05.2024

ŚWIĘTO PRACY

 

CZWARTEK 02.05.2024

ŚNIADANIE: Chleb z królewski, masło, szynka z czarnuszką, ser żółty, ogórek zielony. Kakao, mleko 2%. Herbata malinowa.

ŚNIADANIE II: Smoothie z youzu i białej gujawy.

OBIAD: Zupa ziemniaczana (seler) z jarzyną, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Makaron świderki z białym serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Mus warzywny, podpłomyk.

 

PIĄTEK 03.05.2024

 

ŚWIĘTO NARODOWE TRZECIEGO MAJA