Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 29.04.2024
ŚNIADANIE: Chleb krakowski, masło, szynka tradycyjna, pasta z serka śmietankowego i tuńczyka, ogórek zielony, pomidor malinowy, szczypiorek. Kawa zbożowa, mleko 2%. Herbata wiśniowa z miodem i imbirem.
ŚNIADANIE II: Jabłka.
OBIAD: Zupa koperkowa (seler) z jarzyną, zacierką, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Ziemniaki z koperkiem, pieczeń rzymska, surówka z buraków, jabłka i cebuli. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Paluch serowy, jogurt pitny.
WTOREK 30.04.2024
ŚNIADANIE: Chleb wielozbożowy ze słonecznikiem, masło, szynka kniazia, rzodkiewka. Płatki owsiane, mleko 2%, suszone morele. Herbata malinowa z cytryną.
ŚNIADANIE II: Kalarepa.
OBIAD: Zupa pomidorowa (seler) z jarzyną, ryżem, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Łazanki z mięsem i białą kapustą. Sok owocowy.
PODWIECZOREK: Weka pszenna, masło, kiełbasa krakowska, papryka czerwona i żółta. Herbata wiśniowa.
ŚRODA 01.05.2024
ŚWIĘTO PRACY
CZWARTEK 02.05.2024
ŚNIADANIE: Chleb z królewski, masło, szynka z czarnuszką, ser żółty, ogórek zielony. Kakao, mleko 2%. Herbata malinowa.
ŚNIADANIE II: Smoothie z youzu i białej gujawy.
OBIAD: Zupa ziemniaczana (seler) z jarzyną, śmietaną 12% i zieloną pietruszką. Makaron świderki z białym serem i musem truskawkowym. Kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: Mus warzywny, podpłomyk.
PIĄTEK 03.05.2024
ŚWIĘTO NARODOWE TRZECIEGO MAJA